صفحه شخصی مژگان فدایی   
 
نام و نام خانوادگی: مژگان فدایی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
تاریخ عضویت:  1389/11/30
 روزنوشت ها    
 

 ناشناس ترین ورویایی ترین کاخ ایران بخش معماری

27

در این روزهای سرد برفی شاید به تنها گزینه ای که برای سفر فکر نمی کنید، شمال غربی کشور باشد و استان های آذربایجان شرقی و غربی. با این حال، شاید بد نباشد که از همین حالا برای یک آخر هفته گرم در برنامه ریزی کنید و گوش به زنگ اخبار هواشناسی باشید تا به محض معتدل تر شدن هوا بار و بندیلتان را به مقصد ماکو جمع کنید. پیشنهاد ما این بار یکی از دیدنی ترین کاخ موزه های کشور است که کمتر کسی آن را می شناسد.

کاخ موزه باغچه جوق در شمال غربی ترین نقطه کشور در شهر ماکو و نزدیکی مرز بازرگان قرار گرفته است. جایی که برای رسیدن به آن باید به روستای باغچه جوق (در زبان ارمنی یعنی ده) در فاصله 6 کیلومتری شهر ماکو و حدود 2 کیلومتری از سمت غرب جاده اصلی بازرگان سفر کنید و آن را در دامنه کوه چرکین و چشمه‌ای به نام کلیسه ببینید.



کاخ باغچه جوق در اواخر دوره قاجاریه به دستور تیمور تیموری، معروف به اقبال السلطنه ماکوئی ساخته شد که یکی از حکام مقتدر وقت و از سرداران مظفرالدین شاه بود. ویژگی های منحصر به فرد این کاخ آنقدر چشمگیر بودن که دولت پهلوی در سال 1353 آن را خریداری کرد و بعد از انجام تعمیرات ضروری و رفع خطر از آن برای بازدید عمومی آماده اش کرد و نام کاخ موزه را برآن گذاشت.


استخر بزرگ باغ که جوی آبی از آن به قسمت‌های مختلف باغ جاری است، اولین تصویریی است که به محض ورود به باغ خواهید دید. بعد از آن ساختمان با ابهت کاخ است که چشمتان را پر می کند و شما را به این بنای دو طبقه می کشد. نمای خارجی بنا با مجسمه‌های گچی پوشیده شده که سردرها و نرده‌های گچی لبه بام را زینت داده‌اند.

کاخ، در محوطه باغی به مساحت 11 هکتار قراردارد. معماری کاخ تلفیقی است از معماری سنتی ایرانی و غربی، به ویژه معماری روسیه اواخر سده نوزدهم. گچبری این ساختمان را اساتید ایرانی انجام داده اند و آئینه‌کاری آن در سطح عالی است. در بالای عمارت هم دور تا دور گلدان‌ها و مجسمه‌هایی خواهید دید که اغلب جای گل و چراغ بوده اند.

پایه ستون‌ها و گلدان‌های این کاخ از سنگ خارا است و اولین گرامافونی که به ایران وارد شده در این عمارت به چشم می‌خورد که طول بوق آن 60 سانتیمتر و ارتفاع پایه‌اش بیش از یک متر است!


در کاخ باغچه جوق همه چیز در عالی ترین سطح خود قرار دارد: پرده‌های زربفت، مبل‌های بی نظیر، تخت‌خواب‌های متعدد با تشک‌های پر قو، کاغذ دیواری‌ها و رنگ‌آمیزی سالن‌ها و نقاشی سقف اتاق‌ها، ظروف چینی اعلا و لوسترهای کریستال، فضای حیاط با گلکاری و درختان میوه و اشجار زینتی و حوض‌های وسیعی که شما را یاد کاخ های رویایی فیلم ها می اندازد.

اما شاید از همه این ها دیدنی تر، نقاشی های خوش رنگ و لعابی باشد که در گوشه به گوشه سالن ها و اتاق ها می بینید و هر کدام متناسب با فضای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن دوران کشیده شده اند.


مهم ترین قسمت کاخ، تالار مرتفع و کشیده و آیینه کاری و گچ بری شده حوضخانه است. تمام واحدهای معماری بر محور این تالار احداث شده اند و از نظر مصالح، سیستم آرایش و نوع در و پنجره دارای شیوه خاصی است.



ساختمان سنگی معروف به آشپزخانه هم بخش دیگری از بنا است که باید از آن بازدید کنید. ساختمان های گلخانه، حمام، انباری و نگهبانی از الحاقات دیگر این مجموعه هستند.



دوشنبه 5 دی 1390 ساعت 12:49  
 نظرات    
 
سایه ذاکری 19:14 دوشنبه 5 دی 1390
1
 سایه ذاکری
وای عااااااااااالی بود.خیلی لذت بردم.همیشه دوست داشتم طبیعت ماکو رو ببینم اما اصلا نمیدونستم همچین بنایی تو این طبیعت محشر ساخته شده
مرسی مژگان جان
مطلب کیانی زاد 19:42 دوشنبه 5 دی 1390
0
 مطلب کیانی زاد
واقعا
!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
رضا مهیاری 20:09 دوشنبه 5 دی 1390
0
 رضا مهیاری
کارت درسته خانم فدایی
مجید صابر 21:13 دوشنبه 5 دی 1390
1
 مجید صابر
ممنون جالب بود
محمد مهدی مدرس نیا 22:39 دوشنبه 5 دی 1390
4
 محمد مهدی مدرس نیا
واقعا دست روابط عمومی میراث فرهنگی و سازمان ایرانگردی و .... درد نکنه، چه چیزایی داریم و حودمون نمیدونیم وقدرش را نداریم !!!!
دست مریزاد خانم فدایی
علی سعدائی جهرمی 22:39 دوشنبه 5 دی 1390
0
 علی سعدائی جهرمی
جایی بکر بود!!!
امیر یاشار فیلا 00:14 سه شنبه 6 دی 1390
4
 امیر یاشار فیلا


اشاره‌ی ظریف و به‌جایی فرمودید آقای مهندس مدرس‌نیا.
جای تأسف است که با وجود آشکار شدن کارکردها، تأثیرها و ضرورتِ رویکرد تخصصی به موضوع «روابط عمومی»، هنوز و همچنان این مسئولیت در نهادها و سازمان‌های ما غالباً راحت‌الحلقومی فرض می‌شود که می‌توان آن را «نان‌دانی» عموزاده‌ها و پسرخاله‌ها و دخترعمه‌های بی‌هنر و بی‌تخصص کرد، بی آن که کسی بتواند اعتراض مستدلی کند یا خرده‌ای بگیرد.

این‌گونه است که در واحدهای روابط‌عمومی سازمان‌ها و نهادهای تخصصی، به‌فراوانی می‌توانید افرادی را ببینید که نه‌تنها توانایی و مدرک تحصیلیِ مرتبط با اهداف و آرمان‌های آن سازمان را ندارند، بلکه از تنظیم متن یک فراخوان یا یک بنر خوشامدگویی هم ناتوان‌اند؛ چه رسد به معرفی زمینه‌های فعالیتِ سازمان متبوعشان، یا تنظیم و ارسال خبرهای حوزه‌ی کاری‌شان به جراید و رسانه‌ها!

این عزیزان، به پشتوانه‌ی رابط‌ها و معرف‌های «معتبر»ی که دارند، معمولاً حتا احساس نیاز نمی‌کنند که در همان هنگام آغاز به کار، در دوره یا کارگاهی شرکت کنند تا دست‌کم یک بار نام و عنوان زمینه‌های اصلی روابط‌عمومی را شنیده باشند. روال کار عزیزان این است که پس از گذشت مدت‌زمانی اطمینان‌بخش و بعد از آن که«میخشان را محکم کوبیدند»، اگر به بهانه‌ی برگزاری کارگاه یا دوره‌ای در زمینه‌ی روابط‌عمومی، امکان سفری تفریحی یا «جیم‌فنگ» زدنی فراهم آید، با هزینه‌ی سازمان متبوع در آن کارگاه/سفر شرکت می‌جویند و بعد گواهی‌نامه‌ی آن کارگاه را نیز به کارگزینی و امور مالی نهاد متبوعشان ارائه می‌کنند تا از ضریب «مهارت حرفه‌ای مرتبط با مسئولیت» بی‌بهره نمانند!

جالب این‌جاست که همین عزیزان، به‌هنگام برگزاری جلسات و گردهمایی‌ها و مجامع، چون از نوشتن دو خط خیرمقدم و دستورجلسه عاجزند، برای ابتدایی‌ترین وظیفه‌شان دست‌به‌دامان مدیر نشریه‌ی سازمان یا مسئول سایت نهادشان می‌شوند!

آخرین نمونه از این قماش را همین دیشب خودم دیدم؛ که عزیزی دست‌بالا بیست‌ساله، که به گفته‌ی خودش دانشجوی نیم‌سال آخر کاردانی حسابداری بود، «مدیریت روابط‌عمومی» یکی از نهادهای مرتبط با ساختمان در یکی از شهرهای استان را بر عهده داشت!
نمونه‌های بارزترش را هم که حتماً خودتان دیده‌اید.
سروش احمدی 01:02 سه شنبه 6 دی 1390
0
 سروش احمدی
عالی بود
ممنون
محسن نیک 07:26 سه شنبه 6 دی 1390
0
 محسن نیک
خانم فدایی عزیز عالی بود . دستتون درد نکنه . عمرا روابط عمومی میراث فرهنگی هم همچین اطلاع رسانی کرده باشه
جعفر شکری 07:41 سه شنبه 6 دی 1390
0
 جعفر شکری
ممنون
معصومه السادات میرافضلی 07:57 سه شنبه 6 دی 1390
0
 معصومه السادات  میرافضلی
خیلی زیبا .
ازتون ممنون که چنین جای نا شناخته ای رو بهمون معرفی کردید . مرسی
مائده علیشاهی 10:25 سه شنبه 6 دی 1390
0
 مائده علیشاهی
عالی....
مرسی عزیزم
محسن مطلع 10:27 سه شنبه 6 دی 1390
0
 محسن مطلع
ممنون.خیلی جالب و زیبا بود .تاکنون نشنیده بودم
فرزاد وفادار 10:50 سه شنبه 6 دی 1390
0
 فرزاد وفادار
عکسهای جالبی بود
مرسی خانم مهندس فدایی
اختر قلی زاده 11:54 سه شنبه 6 دی 1390
1
 اختر قلی زاده
ممنون عزیزم.اطلاعات کاملی بود.
امین کرمی 12:41 سه شنبه 6 دی 1390
0
 امین کرمی
بسیار زیبا
م افتخاری 12:47 سه شنبه 6 دی 1390
0
 م افتخاری
جالب بود
سپاس
احد آمالی 13:58 سه شنبه 6 دی 1390
0
 احد آمالی
خیلی زیبا و دیدنی بود
عادل گودرزی 14:23 سه شنبه 6 دی 1390
0
 عادل گودرزی
ممنون خانم فدایی،پست بجایی بود.
جناب آقای فیلا به مقدسات توهین نکنید :)))
شادین امانی 15:53 سه شنبه 6 دی 1390
0
 شادین امانی
دیدن این تصاویر حس قشنگی بهم میده...ممنونم
نازنین بهشتی 16:03 سه شنبه 6 دی 1390
3
 نازنین بهشتی
مرسی مژگان جون
بهترین روزنوشت دیروز قطعا این روزنوشت بوده
مرسی
دل پر آقای مهندس فیلا از روابط عمومیهای بی تخصص و بی هنرم در نوع خودش جالب بود
گله و حرفتون کاملا درست و بجاست آقای مهندس
ولی مگه قسمتهای دیگه سازمانها و نهادها و ادارات وضعش غیر از اینه
امروز صبح از طرف شرکت رفتم واحد طراحی یکی از ارگانهای عریض و طویل، دیدم مسئولش یه دانشجوی سال سه عمرانه !!! که واقعا هیچچی از طراحی معماری نمیدونه و تقصیری هم از این بابت البته نداره
باورتون میشه!؟
حداقل نکردن یه دانشجوی معماری بذارن که فرق "اسکیس" رو با "اسکناس" بدونه
آشناسالاری و پارتی بازی هم آخه حدی داره
کورش نیکزاد 20:01 سه شنبه 6 دی 1390
2
 کورش نیکزاد
این لغت آشناسالاری خیلی باحال بود
مخصوصا که سالاری به انگلیسی معنی حقوق و حق الزحمه هم میده
D:
مرسی خانم مهندس بهشتی
قشنگ گفتی
مهندس فیلا هم که شاکی شده، حسابی افشاگری کرده
:)
اصل قضیه داشت یادم میرفت
خانم مهندس فدایی مطلبت عالی بود
دست شما درد نکنه
واجب شد یه سری اونورا بزنیم
البته بعد برف و بوران و زمستون
بهنام مکسایی 22:23 سه شنبه 6 دی 1390
0
 بهنام مکسایی
سلام خانوم مهندس فدایی خسته نباشید عالی بود .جاداره از دوستان عزیز هم بابت استقبال از رونوشها تشکر کرد.دوستان عزیز طرف شهر ما هم یه کاخ وجود داره که خدائیش خودمم از این کاخ اطلاعی نداشتم پارسال متوجه شدم . ترم اول یه پروژه داشتیم در مورد یه بنا تحقیق کنیم استادمون به ما گفتن که شما تحلیل کاخ شاه رو بعنوان پروژه تون بر عهده بگیرید.ما هم گفتیم چشم بعدش این پروژه طوری بود که ما حتما باید میرفتیم .به محل بنا من اصلا بلد نبودم که کاخ شاه کجاست .خیلی بنای قشنگیه سعی میکنم عکساشو براتون بزارم .
بهنام مکسایی 22:24 سه شنبه 6 دی 1390
0
 بهنام مکسایی
در ضمن اسم کاخ. کاخ شاه مربوط به رضا شاه هم هستش
م. مستاجران 22:44 سه شنبه 6 دی 1390
1
 م. مستاجران
با سلام:
عکسهای فوق العاده عالی بود
خدا قسمت کنه ان شاء الله تابستون یه سر بزنیم
عکس یکی به آخر مونده تابلو خوش آمدید واقعا بی ریخت بود !!!!!!!!!
مرسی
شهرام محمدی اقدم 00:22 چهارشنبه 7 دی 1390
4
 شهرام محمدی اقدم
بسیار زیبا بود ممنون خانم مهندس
در مورد صاحب این کاخ ، اقبال السلطنه ماکویی لازم به یادآوری است که در سال های پیش از مشروطه حاکم مسلم آذربایجان بود ، در دوران مشروطه ، بیم از آن داشت که با به قدرت رسیدن مشروطه خواهان و از میان رفتن دوران استبداد ، سلطه او و خاندانش بر رعیت بی پناه برچیده شود ، لذا در سرکوب آزادیخواهان خوی و ماکو همت تمام نمود و در محاصره شهر تبریز با قشون محمدعلیشاه هم پیمان شد ، سرانجام پس از پیروزی مشروطه خواهان و خلع محمدعلی میرزا از پادشاهی ، حکومتی نیمه مستقل و تقریباً وابسته به عثمانی را در شمال غربی کشور تشکیل داد و سرانجام توسط رضاشاه در راستای قلع و قمع حکومت های محلی ، دستگیر و کشته شد و ثروتش مصادره گردید.
مطلب کیانی زاد 22:51 چهارشنبه 7 دی 1390
0
 مطلب کیانی زاد
میگم خانم مژگان فدایی فکر کنم یواش یواش باید تیترش رو عوض کنید و بزارید "معروف ترین کاخ ایران" آخه هر کدوم از دوستان یه مختصر اطلاعاتی در موردش دارن مثل آقای شهرام محمدی اقدم و ...
مژگان فدایی 15:35 آدینه 9 دی 1390
0
 مژگان  فدایی
سلام
بانظرتون موافقم جناب کیانی زاد
امیر یاشار فیلا 19:04 آدینه 9 دی 1390
1
 امیر یاشار فیلا

آقای مهندس محمدی اقدم،
بابت آگاهی‌های ارزشمندی که کوتاه و فشرده در اختیار ما قرار دادید، صمیمانه سپاسگزارم.
شهرام محمدی اقدم 10:12 شنبه 10 دی 1390
1
 شهرام محمدی اقدم
جناب آقای مهندس فیلا
کار خاصی نکردم ، جز اینکه به روزنوشت عالی خانم مهندس فدایی و نظرات آموزنده جنابعالی و خانم مهندس بهشتی ، مختصری در حد بضاعتم اضافه نمودم.